Welkom op de zakelijke pagina

Als werknemer neem je een rol aan die je naar beste kunnen vervult. Als werkgever heb je de taak de omstandigheden te creëren die mensen in staat stelt hun rol optimaal uit te oefenen. Beide posities functioneren binnen een bedrijfscultuur met haar eigen dynamiek. En in de kern zijn en blijven we mensen, met levens die verder reiken dan de professionele sfeer.

Het is niet ongewoon als er vormen van stress, ongemak en soms ook conflict ontstaat. Daarnaast leven we in lijven die overprikkeld, oververmoeid of zelfs ziek kunnen worden. En daarmee ontstaan er situaties die optimaal functioneren in de weg kunnen gaan zitten.

We kunnen niet altijd voorkomen dat bovengenoemde zaken ontstaan, maar jij als werknemer, of jij als werkgever, kan wel kiezen een personal coach in te zetten om te werken aan het verrijken van je toolbox zodat je de kans op uitval kunt verkleinen. Een investering die zich zeker zal terugbetalen.

Als coach bied ik diensten rondom:

  • Mental coaching
  • Project coaching
  • Team building
  • Coaching bij kanker in het team
  • Vertrouwenspersoon

Daarover kan je hier meer lezen.

Nog even over die naam

Nude-thinking, deed het vreemd aan? Leuk, ik hou wel van een beetje uitdagen. Laat ik wat meer vertellen over de reden voor de naam. Wanneer we aan een coaching traject beginnen, dan geef je jezelf bloot. Dat is kwetsbaar. En kwetsbaarheid is krachtig, het is vaak een staat van waaruit nieuwe wegen geopend kunnen worden. En dat is wat je beoogd. Je gaat de lagen afpellen van oude patronen, tot de naakte waarheid zich toont. Van daaruit komen mensen los van de persoonlijkheid, de identiteit, de rol, die niet meer passend is en nu knelpunten oplevert.

Een resultaat word bijna nooit bereikt door het gewoon te willen, het vereist de juiste mindset.
3 stappen tot een coaching contract

Het vraagt wel een stap om met een vraagstuk aan het werk te gaan. Het eerlijk in de ogen te kijken en bereid te zijn daar niet voor weg te lopen. De eerste stap is daarmee de beslissing dat je je openstelt voor het onderzoek, of dat het team dat gezamenlijk doet. Dat het besef leeft dat je echt zelf aan het werk zult moeten, het is immers jouw of jullie proces. Dat er bereidheid is het leiderschap te dragen en intrinsiek gemotiveerd te zijn de doelstelling te behalen.

De volgende stap is accepteren dat je een stuk begeleiding ontvangt van de personal coach. Daarin is weerstand super natuurlijk en begrijpelijk, net als wat voorzichtigheid. Vertrouwen is een keuze, maar je veilig voelen kan wat tijd vragen. Samen kunnen we begrenzen waar we wel en niet naar kijken, en bespreken wat er nodig is om mij toe te laten als begeleider.

Dan is er de 3e stap…. Is dit het juiste moment? Gaat er tijd voor gemaakt worden? Niet alleen voor de afspraken, maar ook om zaken te integreren, bij te schaven, te oefenen, en dergelijke. En is er ruimte voor binnen het team en de thuissituatie? Stem dat af, bespreek wat de plannen zijn, neem anderen mee in jouw intentie voor transformatie.

Borrelt er inmiddels al wat nieuwsgierigheid? Zijn de 3 stappen helder? Dan moedig ik je vooral aan om kennis te maken, laten we in gesprek komen.

Focus geeft richting aan energie.
Kernwaarden

Waar stap je nou op in? Je gaat van alles lezen, en daarna is het aan jullie om in te schatten of dat past. Deze 4 basis principes wil ik graag meegeven:

  • Leiderschap
  • Respect
  • Open & Eerlijk
  • Inclusive

Meer lezen over mijn visie en wat ik bedoel met deze kernwaarden? Klik hier

Virtueel en face2face

Online coaching sessies hebben zich inmiddels bewezen als uitstekende optie wanneer er sprake is van beperkte tijd, grote afstand of er een andere belemmering is. Voorwaarde daarbij is wel dat er een ruimte beschikbaar is waar privacy geborgen is en afleidingen beperkt worden.

Gesprekken kunnen eventueel ook tijdens een wandeling buiten het kantoor gevoerd worden (wandel coaching). En er is altijd de optie om naar mij toe te komen in Den Haag.

Voor team sessies huren we bij voorkeur een ruimte, weg van de dagelijkse kantoor omgeving.

Translate »